Brandbeveiliging

Brandveiligheid

Brand is één van de belangrijkste oorzaken van ernstige schade bij bedrijven en particulieren. Vaak valt het te merken dat ondernemers niet genoeg maatregelen nemen om hun bezittingen brandveilig te maken.

Het is de plicht van FirePro om de gevolgen van brand serieus te nemen. Daarom staan we bekend om het feit dat we er effectief mee omgaan. Door de jaren heen hebben onze klanten ernstige schade kunnen voorkomen door het gebruik van onze gecertificeerde aerosol blusmiddelen. Onze blussystemen hebben in de laatste jaren klanten brandveilig gesteld tegen schade zoals,

 • pandschade
 • productiestilstand
 • logistieke stilstand
 • tijdelijke sluitingen
 • apparatuurschade
 • machineschade
 • dataverlies
 • milieuverontreiniging
 • in gevaar brengen van mensenslevens.

Bovendien is het een wettelijke zorgplicht (Bouwbesluit, Arbowet en eis verzekeraar) dat u als onderneming en/of bestuurder verantwoordelijk bent voor de veiligheid en welzijn van uw medewerkers.

Condensed aerosol vs traditionele brandbeveiliging

Er zijn veel argumenten waarom FirePro gebruik maakt van aerosol blusmiddelen en niet van traditionele brandbeveiliging. Hieronder de belangrijkste punten.

Doel van blusmiddelen

De traditionele blusmiddelen hebben als doel het vertragen van brand, zodat er tijd gewonnen kan worden voor twee redenen, namelijk;

 • het faciliteren van een evacuatie
 • het inschakelen van brandweer om de brand te bestrijden.

De blusmiddelen van FirePro hebben daarentegen als doel het bestrijden van de brand bij de bron. De condensed aerosol blussystemen van FirePro zijn licht van gewicht en nemen weinig ruimte in. Daarom kunnen deze eenvoudig gemonteerd worden, waardoor een beginnende brand direct bij de bron bestreden wordt.

Schadebeperking van blussystemen

Het is bewezen dat traditionele blusmiddelen grotere gevolgschade kunnen aanrichten dan condensed aerosol blusmiddelen. Blussystemen zoals, sprinklers en watermist kunnen schade aanrichten aan documenten, apparatuur en meubilair. Andere blussystemen waaronder, blusgasinstallaties, schuimblusmiddelen en poederblusmiddelen kunnen schade aanrichten aan kostbare bezittingen, machines en mensen.

De brandblusinstallaties van FirePro zijn zeer effectief en minimaliseren de gevolgschade. Dit komt doordat het FirePro blusmiddel, condensed aërosol, niet corrosief is. Verder zijn deze eenvoudig te installeren en minimaliseren de nevenschade die kan ontstaan na een brand.

Onderhoud van blussystemen

Traditionele blusmiddelen eisen relatief veel onderhoud in vergelijking met de condensed aerosol blussystemen van FirePro. Voor het installeren van traditionele blusmiddelen is het vaak noodzakelijk bouwkundige voorzieningen te treffen zoals, het aanleggen van leidingsystemen. Verder zijn deze snel toe aan een tijdrovende controle die vaak gepaard gaat met een hoge prijs aan onderhoudskosten.

De roestvrijstalen blussystemen van FirePro zijn robuust, betrouwbaar en zeer effectief. Een bijkomend voordeel is dat een FirePro blusinstallatie een vele malen betere investering is ten opzichte van traditionele blussystemen. Onze blusinstallaties zijn namelijk onderhoudsarm en hebben een levensduur van minimaal 15 jaar.

Wilt u graag advies of brandbeveiliging op maat?