Brandbeveiliging voor de agrarische sector

Brandbeveiliging voor agricultuur

Voor bedrijven die actief zijn in de agrarische sector is het belangrijk om brandveilig te zijn. Doordat deze vaak te maken hebben met gewassen die snel vlam vatten in de omgeving van vee en opslagruimtes, moet er aandacht besteedt worden aan een passend brandpreventiesysteem. Een systeem dat snel en effectief de brand bij bronnen zoals technische ruimten, schakelkasten en graanstof kan bestrijden zonder schade aan te richten aan deze bronnen.

In de laatste jaren is er een toename geweest in brandgevallen in de Nederlandse agrarische sector. De gevolgen hiervan waren desastreus, met een groot verlies aan vee en gewas. Daardoor is er tegenwoordig meer aandacht voor brandpreventie op dit gebied. Er zijn nieuwe maatregelen waaronder de verplichting om stallen met bluswater te voorzien.

FirePro maakt gebruik van een component – condensed aerosol – dat sneller en effectiever dan bluswater de brand bij de bron kan bestrijden.  De gecertificeerde condensed aerosol blusmiddelen van FirePro zijn onschadelijk voor mens, vee en milieu. Ze zijn eenvoudig te installeren in hoge brandrisico ruimtes en zorgen ervoor dat de brand bij de bron wordt bestreden.

pexels-photo-175389

Onschadelijk voor mens, vee en milieu

De brandblusinstallaties van FirePro zijn zeer effectief en minimaliseren de gevolgschade. Dit komt doordat het FirePro blusmiddel, condensed aerosol, niet corrosief is. Traditionele blussystemen maken namelijk gebruik van blussmiddelen als water, droge chemicaliën en koolstofdioxide (CO2). Deze brengen een groot veiligheidsrisico met zich mee en brengen grote schade toe.

Gemakkelijk en duurzame blusmiddelen

De roestvrijstalen blussystemen van FirePro zijn robuust, betrouwbaar en zeer effectief. Ze zijn eenvoudig te installeren en minimaliseren de nevenschade die kan ontstaan na een brand. Een bijkomend voordeel is dat een FirePro blusinstallatie een vele malen betere investering is ten opzichte van traditionele blussystemen. Onze blusinstallaties zijn namelijk onderhoudsarm en hebben een levensduur van minimaal 15 jaar.

FirePro blusinstallaties bewijzen steeds weer de beste keuze te zijn voor brandbeveiliging en schadebeperkingen voor bedrijven actief in deze sector. Een blusinstallatie van FirePro is de meest duurzame investering om vee, apparatuur en ruimtes te beschermen.

Slider Producten

FirePro producten voor agricultuur

FP-1200
De FP-1200 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is geschikt voor technische ruimten. U kunt hierbij denken aan: technisch cv, containers, magazijn, archief, relaiskasten, transformatorhuizen etc.
FP-3000
De FP-3000 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is uitermate geschikt voor ruimte beveiliging. U kunt hierbij denken aan: server ruimten, winkels, centrale controlekamers, archief, machinekamer etc.
FP-5700
De FP-5700 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is uitermate geschikt om grotere ruimten te beveiligen. U kunt hierbij denken aan: computerruimten, technische ruimten, opslagruimten, etc.

Wilt u graag advies of brandbeveiliging op maat?