Brandbeveiliging voor archiefbeheer

Brandbeveiliging voor archiefbeheer

Het valt niet te betwijfelen dat organisaties zoals bibliotheken en archiefbeheer veel aandacht moeten besteden aan brandbeveiliging. Bij het opslaan van boeken, documenten en manuscripten is het risico op brand hoog. Niet alleen omdat ze snel vlam vatten, maar ook omdat de schade die kan ontstaan groot is bij het blootstellen aan de meeste blusmiddelen die in de markt worden gebruikt. Een voorbeeld hiervan is het watermistsysteem. Hoewel deze effectief de brand kan blussen, beschadigt het vanzelfsprekend de opgeslagen documenten.

Echter bieden de blussystemen van FirePro de juiste brandbeveiliging voor archiefbeheer en bibliotheken. Onze condensed aerosol blusmiddelen bestaan uit een droog component die geen schade kan aanrichten aan uw documenten, meubilair en personeel. Bovendien zijn de blussystemen van FirePro de meest onderzochte en gecertificeerde blusmiddelen ter wereld. Hierdoor kunt u zeker van zijn dat FirePro over de hoogste kwaliteit, expertise en systemen beschikt om brand te bestrijden.

boeken

Onschadelijk voor mens, milieu en bezittingen

De brandblusinstallaties van FirePro zijn zeer effectief en minimaliseren de gevolgschade. Dit komt doordat het FirePro blusmiddel, condensed aerosol, niet corrosief is. Traditionele blussystemen maken namelijk gebruik van blussmiddelen als water, droge chemicaliën en koolstofdioxide (CO2). Deze brengen een groot veiligheidsrisico met zich mee en brengen grote schade toe. Het blusmiddel dat FirePro gebruikt is onschadelijk voor mens, milieu en bezittingen.

Gemakkelijk en duurzame blussystemen

De roestvrijstalen blussystemen van FirePro zijn robuust, betrouwbaar en zeer effectief. Ze zijn eenvoudig te installeren en minimaliseren de nevenschade die kan ontstaan na een brand. Een bijkomend voordeel is dat een FirePro blusinstallatie een vele malen betere investering is ten opzichte van traditionele blussystemen. Onze blusinstallaties zijn namelijk onderhoudsarm en hebben een levensduur van minimaal 15 jaar.

FirePro blusinstallaties bewijzen steeds weer de beste keuze te zijn voor brandbeveiliging en schadebeperkingen voor scheepvaart. Een blusinstallatie van FirePro is de meest duurzame investering om documenten, apparatuur en personeel te beschermen.

Slider Producten

FirePro producten voor archiefbeheer

FP-1200
De FP-1200 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is geschikt voor technische ruimten. U kunt hierbij denken aan: technisch cv, containers, magazijn, archief, relaiskasten, transformatorhuizen etc.
FP-3000
De FP-3000 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is uitermate geschikt voor ruimte beveiliging. U kunt hierbij denken aan: server ruimten, winkels, centrale controlekamers, archief, machinekamer etc.
FP-5700
De FP-5700 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is uitermate geschikt om grotere ruimten te beveiligen. U kunt hierbij denken aan: computerruimten, technische ruimten, opslagruimten, etc.

Wilt u graag advies of brandbeveiliging op maat?