Brandbeveiliging voor Chemicalien

Brandbeveiliging voor de chemische industrie

Chemische processen zijn gevoelig voor ontploffingen, branden en overdruk. De aanwezigheid van ontstekingsbronnen zoals gaspitten, kookplaten en pyrofore stoffen, waaronder de inherente instabiliteit van chemische stoffen en andere stoffen, leiden allemaal tot een aanzienlijk risico van brand.
gevaarlijke stoffen chemicalien

FirePro brandpreventie in de chemische industrie

Bij het verminderen van het risico op verwondingen van laboratoriumpersoneel, bezittingen en werkzaamheden is het ontdekken van een brand bij de bron van groot belang. FirePro beschermt belangrijke apparatuur door het opsporen en bestrijden van brand in het beginstadium.

FirePro producten voor chemicaliën

FP-20

De FP-20 is het kleinste aerosol blussysteem. Ook dit type is uitermate geschikt voor bronbestrijding. U kunt hierbij denken aan: computers, telefooncentrales, kleine schakelkasten, mechanische machines, medische apparatuur of zelfs in pakjes welke worden verzonden.

FP-100

Het FP-100 aerosol blussysteem wordt geactiveerd door een elektrische impuls of door de warmte van de brand zelf. Dit middels de zogenoemde bulb actuator. Ook dit type is uitermate geschikt voor bronbestrijding. U kunt hierbij denken aan: servers, auto's vrachtwagen, bus, tram, relaiskasten, meterkasten etc.

FP-200

Het FP-200 aerosol blussysteem wordt geactiveerd door een elektrische impuls of door de warmte van de brand zelf. Dit middels de zogenoemde bulb actuator. Ook dit type is uitermate geschikt voor bronbestrijding. U kunt hierbij denken aan: transformatoren, computerkasten, kleine schakelkasten, mechanische machines, medische apparatuur en kleine motorcompartimenten waaronder: kasten, kluizen, meterkasten, besturingsunits etc.

Wilt u graag advies of brandbeveiliging op maat?