Brandbeveiliging voor de ICT sector

Brandbeveiliging ICT sector

Ict-bedrijven die hun infrastructuur als dienst bieden aan de markt, dienen hun pand goed te beveiligen tegen brand. De gebruikte apparatuur loopt vaak een hoog risico om brand te vatten door oververhitting. Dit kan zorgen voor een grootschalig dataverlies van het bedrijf en zijn klanten. Daarom is brandbeveiliging voor ict-bedrijven zeer belangrijk.

Door gebruik te maken van onze condensed aerosol blusmiddelen en onze expertise kunnen ict-dienstverleners voorkomen dat een serverruimte uitbrandt. De brandblusmiddelen van FirePro zijn licht van gewicht en nemen weinig ruimte in. Deze kunnen eenvoudig gemonteerd worden in serverruimtes, waardoor een beginnende brand direct bij de bron bestreden wordt.

Zeer belangrijk is dat onze condensed aerosol blusmiddelen uit een droge component bestaan die geen schade kan aanrichten aan uw servers, infrastructuur en personeel. Bovendien zijn de blussystemen van FirePro de meest onderzochte en gecertificeerde blusmiddelen ter wereld. Hierdoor kunt u zeker van zijn dat FirePro over de hoogste kwaliteit, expertise en systemen beschikt om brand te bestrijden.

bitcoinfire-e1417038713932

Onschadelijk voor mens, apparatuur en milieu

De brandblusinstallaties van FirePro zijn zeer effectief en minimaliseren de gevolgschade. Dit komt doordat het FirePro blusmiddel, condensed aerosol, niet corrosief is. Traditionele blussystemen maken namelijk gebruik van blusmiddelen als water, droge chemicaliën en koolstofdioxide (CO2). Deze brengen een groot veiligheidsrisico met zich mee en brengen grote schade toe. Het blusmiddel dat FirePro gebruikt is onschadelijk voor mens, milieu en bezittingen.

Gemakkelijk en duurzame blussystemen

De roestvrijstalen blussystemen van FirePro zijn robuust, betrouwbaar en zeer effectief. Ze zijn eenvoudig te installeren en minimaliseren de nevenschade die kan ontstaan na een brand. Een bijkomend voordeel is dat een FirePro blusinstallatie een vele malen betere investering is ten opzichte van traditionele blussystemen. Onze blusinstallaties zijn namelijk onderhoudsarm en hebben een levensduur van minimaal 15 jaar.

FirePro blusinstallaties bewijzen steeds weer de beste keuze te zijn voor brandbeveiliging en schadebeperkingen voor scheepvaart. Een blusinstallatie van FirePro is de meest duurzame investering om apparatuur, personeel en omgeving te beschermen.

Slider Producten

FirePro producten voor ICT sector

FP-20
De FP-20 is het kleinste aerosol blussysteem. Ook dit type is uitermate geschikt voor bronbestrijding. U kunt hierbij denken aan: computers, telefooncentrales, kleine schakelkasten, mechanische machines, medische apparatuur of zelfs in pakjes welke worden verzonden.
FP-80
De FP-80 is een aerosol brandblusser welke zowel elektrisch als door middel van thermocord kan worden geactiveerd. Ook dit type is uitermate geschikt voor bronbestrijding. U kunt hierbij denken aan: computerkasten, kleine schakelkasten, theaterspeakers, versterkers en monitoren
FP-200
Het FP-200 aerosol blussysteem wordt geactiveerd door een elektrische impuls of door de warmte van de brand zelf. Dit middels de zogenoemde bulb actuator. Ook dit type is uitermate geschikt voor bronbestrijding. U kunt hierbij denken aan: transformatoren, computerkasten, kleine schakelkasten, server ruimten, plafonds, vloeren etc.

Wilt u graag advies of brandbeveiliging op maat?