Brandbeveiliging voor Defensie

Brandbeveiliging voor defensie

Brand blijft voor militaire voertuigen een van de grootste bedreigingen en daarbij is er een groot risico op het verlies van mensenlevens. Deze branden worden veelal veroorzaakt door kortsluiting in aanwezige elektrische installaties en/of verbranding van brandstof en/of olie in het motorcompartiment. FirePro onderzoekt, ontwikkelt, ontwerpt en produceert blusmiddelen voor vele militaire doeleinden zoals; pantservoertuigen, amfibievoertuigen, vaartuigen, magazijnen en andere belangrijke militaire (gebruiks-) middelen. Door gebruik te maken van onze expertise op het gebied van brandpreventie, brandbeveiliging en branddetectiesystemen zorgen wij ervoor dat een beginnende brand direct bij de bron bestreden wordt. Hiermee voorkomen wij dat een voertuig volledig uitbrand en voorkomen we hiermee grote financiële gevolgen. Daarnaast is het FirePro blusmiddel (condensed aerosol) onschadelijk voor mens, milieu en apparatuur.
pexels-photo-327430

FirePro brandpreventie voor militaire voertuigen

FirePro blussystemen zijn van RVS, robuust, betrouwbaar, zeer effectief en nemen ten opzichte van traditionele blussystemen minder ruimte in beslag. Daarbij is een FirePro blusinstallatie eenvoudig te installeren en te onderhouden. Vergeleken met andere traditionele blussystemen is een FirePro blusinstallatie een financieel betere investering voor zowel de korte als lange termijn. Dit komt door het feit dat een FirePro blusinstallatie onderhoudsarm is en een levensduur heeft van minimaal 15 jaar! Daarnaast is het blusmiddel (condensed aerosol) absoluut niet schadelijke voor het milieu, mens en apparatuur (niet corrosief). Al genoemde voordelen ten opzichte van traditionele blussystemen zorgen ervoor dat FirePro de beste en meest duurzame investering is op het gebied van brandbeveiliging.

FirePro producten voor militaire voertuigen

FP-100

Het FP-100 aerosol blussysteem wordt geactiveerd door een elektrische impuls of door de warmte van de brand zelf. Dit middels de zogenoemde bulb actuator. Ook dit type is uitermate geschikt voor bronbestrijding. U kunt hierbij denken aan: servers, auto's vrachtwagen, bus, tram, relaiskasten, meterkasten etc.

FP-200

Het FP-200 aerosol blussysteem wordt geactiveerd door een elektrische impuls of door de warmte van de brand zelf. Dit middels de zogenoemde bulb actuator. Ook dit type is uitermate geschikt voor bronbestrijding. U kunt hierbij denken aan: transformatoren, computerkasten, kleine schakelkasten, mechanische machines, medische apparatuur en kleine motorcompartimenten waaronder: auto, bus, tram, trein, etc.

FP-500

Het FP-500 aerosol blussysteem wordt geactiveerd door een elektrische impuls of door de warmte van de brand zelf. Dit middels de zogenoemde bulb actuator. Dit type is uitermate geschikt voor brandbestrijding in kleine compartimeneten. U kunt hierbij denken aan: transformatoren, computerkasten, kleine schakelkasten, mechanische machines, medische apparatuur en kleine motorcompartimenten waaronder: boot, auto, bus, tram, trein, etc.

Wilt u graag advies of brandbeveiliging op maat?