Brandbeveiliging voor Defensie

Brandbeveiliging voor defensie

Brandbeveiliging voor defensie is een van de vele gebieden waar FirePro excelleert. Al jaren onderzoekt, ontwerpt en produceert FirePro, blussystemen om belangrijke gebruiksmiddelen van de defensie brandveilig te houden.Transportmiddelen van defensie zijn belangrijke bezittingen die bij brand een groot risico heeft op het verlies van mensenlevens.

Zoals bij de maritieme sector, vereist brandbeveiliging voor defensie verschillende oplossingen per voertuig. Een pantservoertuig heeft andere soort brandbeveiligingsmaatregelen dan een amfibievoertuig of vaartuig. Door gebruik te maken van onze gecertificeerde condensed aerosol blusmiddelen en onze expertise is er in geval van brand een volledige uitbranding te voorkomen. De brandblusmiddelen van FirePro zijn licht van gewicht en nemen weinig ruimte in. Deze kunnen eenvoudig gemonteerd worden in motorcompartimenten, waardoor een beginnende brand direct bij de bron bestreden wordt.

pexels-photo-327430

Onschadelijk voor mens, milieu en apparatuur

De brandblusinstallaties van FirePro zijn zeer effectief en minimaliseren de gevolgschade. Dit komt doordat het FirePro blusmiddel, condensed aerosol, niet corrosief is. Traditionele blussystemen maken namelijk gebruik van blusmiddelen als water, droge chemicaliën en koolstofdioxide (CO2). Deze brengen een groot veiligheidsrisico met zich mee en brengen grote schade toe.

Gemakkelijk en duurzame blussystemen

De roestvrijstalen blussystemen van FirePro zijn robuust, betrouwbaar en zeer effectief. Ze zijn eenvoudig te installeren en minimaliseren de nevenschade die kan ontstaan na een brand. Een bijkomend voordeel is dat een FirePro blusinstallatie een vele malen betere investering is ten opzichte van traditionele blussystemen. Onze blusinstallaties zijn namelijk onderhoudsarm en hebben een levensduur van minimaal 15 jaar.

FirePro blusinstallaties bewijzen steeds weer de beste keuze te zijn voor brandbeveiliging en schadebeperkingen voor scheepvaart. Een blusinstallatie van FirePro is de meest duurzame investering om vaartuig, apparatuur en bemanning te beschermen.

Slider Producten

FirePro producten voor militaire voertuigen

FP-100
Het FP-100 aerosol blussysteem wordt geactiveerd door een elektrische impuls of door de warmte van de brand zelf. Dit middels de zogenoemde bulb actuator. Ook dit type is uitermate geschikt voor bronbestrijding. U kunt hierbij denken aan: servers, auto's vrachtwagen, bus, tram, relaiskasten, meterkasten etc.
FP-200
Het FP-200 aerosol blussysteem wordt geactiveerd door een elektrische impuls of door de warmte van de brand zelf. Dit middels de zogenoemde bulb actuator. Ook dit type is uitermate geschikt voor bronbestrijding. U kunt hierbij denken aan: transformatoren, computerkasten, kleine schakelkasten, mechanische machines, medische apparatuur en kleine motorcompartimenten waaronder: auto, bus, tram, trein, etc.
FP-500
Het FP-500 aerosol blussysteem wordt geactiveerd door een elektrische impuls of door de warmte van de brand zelf. Dit middels de zogenoemde bulb actuator. Dit type is uitermate geschikt voor brandbestrijding in kleine compartimeneten. U kunt hierbij denken aan: transformatoren, computerkasten, kleine schakelkasten, mechanische machines, medische apparatuur en kleine motorcompartimenten waaronder: boot, auto, bus, tram, trein, etc.

Wilt u graag advies of brandbeveiliging op maat?