Brandbeveiliging windmolens

Brandbeveiliging voor windmolens

In de laatste jaren zijn duurzame energiebronnen een grotere rol gaan spelen in het winnen van energie. Dit heeft ervoor gezorgd dat de markt een opmars in het gebruik van windmolens en zonnepanelen heeft gekend. Doordat deze windmolens en panelen de energie omzetten in elektriciteit om opgeslagen te worden in batterijen, lopen ze grote risico op brand. Daarom is het belangrijk om deze brandveilig te maken.

FirePro biedt brandbeveiliging voor duurzame energie door middel van onze gecertificeerde aerosol blusmiddelen. Door gebruik te maken van onze condensed aerosol blusmiddelen en expertise blijft de schade minimaal in geval van brand. De blusmiddelen van FirePro zijn licht van gewicht en nemen weinig ruimte in. Deze kunnen eenvoudig gemonteerd worden in motorcompartimenten waardoor een beginnende brand direct bij de bron bestreden wordt.

zonnepanelen

Onschadelijk voor windmolens, zonnepanelen en milieu

De brandblusinstallaties van FirePro zijn zeer effectief en minimaliseren de gevolgschade. Dit komt doordat het FirePro blusmiddel, condensed aërosol, niet corrosief is. Traditionele blussystemen maken namelijk gebruik van blusmiddelen als water, droge chemicaliën en koolstofdioxide (CO2). Deze brengen een groot veiligheidsrisico met zich mee en brengen grote schade toe.

Gemakkelijk en duurzame blussystemen

De roestvrijstalen blussystemen van FirePro zijn robuust, betrouwbaar en zeer effectief. Ze zijn eenvoudig te installeren en minimaliseren de nevenschade die kan ontstaan na een brand. Een bijkomend voordeel is dat een FirePro blusinstallatie een vele malen betere investering is ten opzichte van traditionele blussystemen. Onze blusinstallaties zijn namelijk onderhoudsarm en hebben een levensduur van minimaal 15 jaar.

FirePro blusinstallaties bewijzen steeds weer de beste keuze te zijn voor brandbeveiliging en schadebeperkingen voor duurzame energie. Een blusinstallatie van FirePro is de meest duurzame investering om uw windmolens, zonnepanelen en energieopslag te beschermen.

Slider Producten

FirePro producten voor duurzame energiecentrales

FP-2000
De FP-2000 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is uitermate geschikt voor ruimte beveiliging. U kunt hierbij denken aan: server ruimten, winkels, magazijn, archief, machinekamer etc.
FP-3000
De FP-3000 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is uitermate geschikt voor ruimte beveiliging. U kunt hierbij denken aan: server ruimten, winkels, centrale controlekamers, archief, machinekamer etc.
FP-5700
De FP-5700 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is uitermate geschikt om grotere ruimten te beveiligen. U kunt hierbij denken aan: computerruimten, technische ruimten, opslagruimten, etc.

Wilt u graag advies of brandbeveiliging op maat?