Brandbeveiliging in Energiecentrales

Brandbeveiliging voor energiecentrales

Brand in elektriciteits-, waterkracht- of fossiele brandstofcentrales kunnen leiden tot grote financiële gevolgen of zelfs fatale gevolgen hebben. In ongeveer één derde van de gevallen waarbij blussystemen zijn uitgevallen is de oorzaak onvoldoende inspectie, keuring en onderhoud. De oplossingen en expertise van FirePro op het gebied van brandpreventie, brandbeveiliging en branddetectiesystemen zijn uitermate geschikt om beginnende branden bij de bron te bestrijden. Hiermee voorkomt u grote financiële schade aan de betreffende centrale doordat in geval van brand deze direct bij de bron bestreden wordt. Daarnaast is het FirePro blusmiddel (condensed aerosol) onschadelijk voor mens, milieu en apparatuur (niet corrosief).
industrie (1)

FirePro brandpreventie in energiecentrales

FirePro blussystemen zijn van RVS, robuust, betrouwbaar, zeer effectief en nemen van ten opzichte van traditionele systemen minder ruimte in beslag. Daarbij is een FirePro blusinstallatie eenvoudig te installeren, onderhouden en minimaliseren bij een brand de hoeveelheid nevenschade. Een bijkomend voordeel is dat een FirePro blusinstallatie een vele malen betere investering is ten opzichte van traditionele blussystemen. Dit komt door het feit dat een FirePro blusinstallatie onderhoudsarm is en een levensduur heeft van minimaal 15 jaar! Al deze voordelen ten opzichte van traditionele blussystemen zorgen ervoor dat een blusinstallatie van FirePro de beste investering is om een energiecentrale te beschermen tegen brand en de nevenschade te minimaliseren. Kortom een blusinstallatie van FirePro is de meest duurzame investering op het gebied van brandbeveiliging van een energiecentrale.

FirePro producten in energiecentrales

FP-2000
De FP-2000 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is uitermate geschikt voor ruimte beveiliging. U kunt hierbij denken aan: server ruimten, winkels, magazijn, archief, machinekamer etc.
FP-3000
De FP-3000 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is uitermate geschikt voor ruimte beveiliging. U kunt hierbij denken aan: server ruimten, winkels, centrale controlekamers, archief, machinekamer etc.
FP-5700
De FP-5700 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is uitermate geschikt om grotere ruimten te beveiligen. U kunt hierbij denken aan: computerruimten, technische ruimten, opslagruimten, etc.

Wilt u graag advies of brandbeveiliging op maat?