Brandbeveiliging in Energiecentrales

Brandbeveiliging voor energiecentrales

Bij het opwekken en opslaan van energie in energiecentrales is het risico op brand groot. In het geval van brand kunnen deze zorgen voor explosies die brand snel kan laten verspreiden. Dit kan voor grote schade zorgen en erger nog, het plat liggen van de energiecentrale.

FirePro biedt brandbeveiliging voor energiecentrales door middel van onze gecertificeerde aerosol blusmiddelen. Door gebruik te maken van onze condensed aerosol blusmiddelen en expertise blijft de schade minimaal in geval van brand. De brandblusmiddelen van FirePro zijn licht van gewicht en nemen weinig ruimte in. Deze kunnen eenvoudig gemonteerd worden, waardoor een beginnende brand direct bij de bron bestreden wordt.

Zeer belangrijk is dat, met onze brandbeveiligingssystemen het mogelijk is om brand te bestrijden zonder schade te veroorzaken aan mens, milieu en apparatuur. Door gebruik te maken van onze gecertificeerde condensed aerosol blusmiddelen en onze expertise kunt u voorkomen dat uw energiecentrale volledig uitbrandt.

industrie (1)

Onschadelijk voor mens, apparatuur en milieu

De brandblusinstallaties van FirePro zijn zeer effectief en minimaliseren de gevolgschade. Dit komt doordat het FirePro blusmiddel, condensed aërosol, niet corrosief is. Traditionele blussystemen maken namelijk gebruik van blusmiddelen als water, droge chemicaliën en koolstofdioxide (CO2). Deze brengen een groot veiligheidsrisico met zich mee en brengen grote schade toe.

Gemakkelijk en duurzame blussystemen

De roestvrijstalen blussystemen van FirePro zijn robuust, betrouwbaar en zeer effectief. Ze zijn eenvoudig te installeren en minimaliseren de nevenschade die kan ontstaan na een brand. Een bijkomend voordeel is dat een FirePro blusinstallatie een vele malen betere investering is ten opzichte van traditionele blussystemen. Onze blusinstallaties zijn namelijk onderhoudsarm en hebben een levensduur van minimaal 15 jaar.

FirePro blusinstallaties bewijzen steeds weer de beste keuze te zijn voor brandbeveiliging en schadebeperkingen voor energiecentrales. Een blusinstallatie van FirePro is de meest duurzame investering om elektriciteits-, waterkracht- en fossiele brandstofcentrales te beschermen.

Slider Producten

FirePro producten in energiecentrales

FP-2000
De FP-2000 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is uitermate geschikt voor ruimte beveiliging. U kunt hierbij denken aan: server ruimten, winkels, magazijn, archief, machinekamer etc.
FP-3000
De FP-3000 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is uitermate geschikt voor ruimte beveiliging. U kunt hierbij denken aan: server ruimten, winkels, centrale controlekamers, archief, machinekamer etc.
FP-5700
De FP-5700 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is uitermate geschikt om grotere ruimten te beveiligen. U kunt hierbij denken aan: computerruimten, technische ruimten, opslagruimten, etc.

Wilt u graag advies of brandbeveiliging op maat?