Brandbeveiliging voor Lithium-Ion batterijen

Brandbeveiliging voor Lithium-Ion batterijen

In de laatste jaren is er een toename geweest in de vraag naar lithium-ion batterijen als energieopslag en energiebron voor diverse elektronische apparatuur. Hoewel dit soort batterij aantrekkelijk is door zijn gewicht en mobiliteit, vergroot het behoorlijk de risico tot brand.

De door FirePro gebruikte condensed aerosol blusmiddelen zijn KIWA gecertificeerd. Dit wijst erop dat FirePro over de hoogste kwaliteit, expertise en systemen beschikt om brand veroorzaakt door Lithium-ion batterijen te bestrijden. Ook belangrijk is dat, met onze brandbeveiligingssystemen het mogelijk is om brand te bestrijden zonder enige schade te veroorzaken aan mens, milieu en apparatuur. Hierdoor blijven de kosten laag in het geval van brandschade veroorzaakt door Lithium-ion batterijen.

lithium-ion-accu-kopen

Onschadelijk voor mens, milieu en apparatuur

De brandblusinstallaties van FirePro zijn zeer effectief en minimaliseren de gevolgschade. Dit komt doordat het FirePro blusmiddel, condensed aerosol, niet corrosief is. Traditionele blussystemen maken namelijk gebruik van blussmiddelen als water, droge chemicaliën en koolstofdioxide (CO2). Deze brengen een groot veiligheidsrisico met zich mee en brengen grote schade toe.

Gemakkelijk en duurzame blussystemen

De roestvrijstalen blussystemen van FirePro zijn robuust, betrouwbaar en zeer effectief. Ze zijn eenvoudig te installeren en minimaliseren de nevenschade die kan ontstaan na een brand. Een bijkomend voordeel is dat een FirePro blusinstallatie een vele malen betere investering is ten opzichte van traditionele blussystemen. Onze blusinstallaties zijn namelijk onderhoudsarm en hebben een levensduur van minimaal 15 jaar.

FirePro blusinstallaties bewijzen steeds weer de beste keuze te zijn voor brandbeveiliging en schadebeperkingen voor lithium-ion batterijen. Een blusinstallatie van FirePro is de meest duurzame investering om gebouw, apparatuur en natuurlijk personeel te beschermen.

Slider Producten

FirePro producten voor Lithium-Ion batterijen

FP-2000
De <a href="https://shaggeorf7.sg-host.com/firepro/producten/#1519302667072-d57acaed-02641519309240934">FP-2000</a> is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is uitermate geschikt voor ruimte beveiliging. U kunt hierbij denken aan: server ruimten, winkels, magazijn, archief, machinekamer etc.
FP-4200
De <a href="https://shaggeorf7.sg-host.com/firepro/producten/#1519302667072-d57acaed-02641519309240934">FP-4200</a> is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is uitermate geschikt om grotere ruimten te beveiligen. U kunt hierbij denken aan: technische ruimten, machinekamer, magazijn, loods, pompstraten etc.
FP-5700
De <a href="https://shaggeorf7.sg-host.com/firepro/producten/#1519302667072-d57acaed-02641519309240934">FP-5700</a> is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is uitermate geschikt om grotere ruimten te beveiligen. U kunt hierbij denken aan: computerruimten, technische ruimten, opslagruimten, etc.

Wilt u graag advies of brandbeveiliging op maat?