Brandbeveiliging voor Offshore

Brandbeveiliging voor de offshore-industrie

Brandbeveiliging voor de offshore-industrie is essentieel. Brand op een platform kan zich snel verspreiden en zorgen voor grote schade aan de constructie, bemanning en milieu.

Hoewel brandbeveiliging voor de offshore-industrie net als binnen de scheepvaart risico’s loopt door afgezonderd te zijn op zee, zijn er ook verschillen. Brandbeveiliging op een offshore platform is veeleisend. Er spelen tal van voorschriften mee die ervoor moeten zorgen dat het platform brandveilig is. Door gebruik te maken van onze IMO gecertificeerde condensed aerosol blusmiddelen en onze expertise kunnen offshore bedrijven voorkomen dat een platform volledig uitbrandt in geval van brand.

De brandblusmiddelen van FirePro zijn licht van gewicht en nemen weinig ruimte in. Deze kunnen eenvoudig gemonteerd worden in motorcompartimenten, waardoor een beginnende brand direct bij de bron bestreden wordt. Zeer belangrijk is dat, met onze brandbeveiligingssystemen het mogelijk is om brand te bestrijden zonder schade te veroorzaken aan mens, milieu en apparatuur. Hierdoor blijven de kosten laag.

boorplatform

Onschadelijk voor mens, apparatuur en milieu

De brandblusinstallaties van FirePro zijn zeer effectief en minimaliseren de gevolgschade. Dit komt doordat het FirePro blusmiddel, condensed aerosol, niet corrosief is. Traditionele blussystemen maken namelijk gebruik van blussmiddelen als water, droge chemicaliën en koolstofdioxide (CO2). Deze brengen een groot veiligheidsrisico met zich mee en brengen grote schade toe. Het blusmiddel dat FirePro gebruikt is onschadelijk voor mens, milieu en bezittingen.

Gemakkelijk en duurzame blussystemen

De roestvrijstalen blussystemen van FirePro zijn robuust, betrouwbaar en zeer effectief. Ze zijn eenvoudig te installeren en minimaliseren de nevenschade die kan ontstaan na een brand. Een bijkomend voordeel is dat een FirePro blusinstallatie een vele malen betere investering is ten opzichte van traditionele blussystemen. Onze blusinstallaties zijn namelijk onderhoudsarm en hebben een levensduur van minimaal 15 jaar.

FirePro blusinstallaties bewijzen steeds weer de beste keuze te zijn voor brandbeveiliging en schadebeperkingen voor scheepvaart. Een blusinstallatie van FirePro is de meest duurzame investering om documenten, apparatuur en personeel te beschermen.

image of different FirePro condensed aeorosol products

FirePro producten voor de offshore-industrie

FP-3000
De FP-3000 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is uitermate geschikt voor ruimte beveiliging. U kunt hierbij denken aan: server ruimten, winkels, centrale controlekamers, archief, machinekamer etc.
FP-4200
De FP-4200 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is uitermate geschikt om grotere ruimten te beveiligen. U kunt hierbij denken aan: technische ruimten, machinekamer, magazijn, loods, pompstraten etc.
FP-5700
De FP-5700 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is uitermate geschikt om grotere ruimten te beveiligen. U kunt hierbij denken aan: computerruimten, technische ruimten, opslagruimten, etc.

Wilt u graag advies of brandbeveiliging op maat?