Brandbeveiliging in opslagruimte gevaarlijke stoffen (PGS-14 & 15)

Brandbeveiliging opslagruimte gevaarlijke stoffen (PGS-14 & 15)

Bij het opslaan van gevaarlijke chemische stoffen is het belangrijk dat de opslagruimte goed beveiligd is tegen brand. De inherente instabiliteit van sommige chemische stoffen kunnen zorgen voor het ontstaan van brand die zich snel kan verspreiden.

Dit betekent dat het uitbreken van brand binnen een opslagruimte met gevaarlijke stoffen grote gevolgen kan hebben. Niet alleen voor de opslagruimte maar ook voor het milieu en de omgeving. Giftige stoffen kunnen vrijkomen, waardoor de schade niet alleen binnen het bedrijf blijft, maar zich verder kan uitbreiden. Daarom is een directe aanpak bij de bron noodzakelijk om spoedig brand te bestrijden en de gevolgen hiervan minimaal te houden.

Door gebruik te maken van onze gecertificeerde condensed aerosol blusmiddelen en onze expertise kunt u zeker van zijn dat de schade minimaal blijft. Zeer belangrijk is dat, met onze brandbeveiligingssystemen het mogelijk is om brand te bestrijden zonder schade te veroorzaken aan mens, milieu en apparatuur. Hierdoor blijven ook de kosten laag.

IMG_20180711_104605426

Onschadelijk voor apparatuur, dier en milieu

De brandblusinstallaties van FirePro zijn zeer effectief en minimaliseren de gevolgschade. Dit komt doordat het FirePro blusmiddel, condensed aërosol, niet corrosief is. Traditionele blussystemen maken namelijk gebruik van blusmiddelen als water, droge chemicaliën en koolstofdioxide (CO2). Deze brengen een groot veiligheidsrisico met zich mee en brengen grote schade toe.

Gemakkelijk en duurzame blussystemen

De roestvrijstalen blussystemen van FirePro zijn robuust, betrouwbaar en zeer effectief. Ze zijn eenvoudig te installeren en minimaliseren de nevenschade die kan ontstaan na een brand. Een bijkomend voordeel is dat een FirePro blusinstallatie een vele malen betere investering is ten opzichte van traditionele blussystemen. Onze blusinstallaties zijn namelijk onderhoudsarm en hebben een levensduur van minimaal 15 jaar.

FirePro blusinstallaties bewijzen steeds weer de beste keuze te zijn voor brandbeveiliging en schadebeperkingen in opslagruimtes met gevaarlijke stoffen. Een blusinstallatie van FirePro is de meest duurzame investering om uw medewerkers, apparatuur en kostbare bezittingen te beschermen.

Slider Producten

FirePro producten in opslagruimte gevaarlijke stoffen

FP-1200
De FP-1200 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is geschikt voor technische ruimten. U kunt hierbij denken aan: technisch cv, containers, magazijn, archief, relaiskasten, transformatorhuizen etc.
FP-2000
De FP-2000 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is uitermate geschikt voor ruimte beveiliging. U kunt hierbij denken aan: server ruimten, winkels, magazijn, archief, machinekamer etc.
FP-3000
De FP-3000 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is uitermate geschikt voor ruimte beveiliging. U kunt hierbij denken aan: server ruimten, winkels, centrale controlekamers, archief, machinekamer etc.
FP-4200
FP-5700

Wilt u graag advies of brandbeveiliging op maat?