Brandbeveiliging in opslagruimte gevaarlijke stoffen (PGS-14 & 15)

Brandbeveiliging opslagruimte gevaarlijke stoffen (PGS-14 & 15)

Brand in een opslagruimte (PGS-14 & 15) van gevaarlijke stoffen zijn erkende risico’s die vragen om een goede brandbeveiliging. Chemische stoffen zijn gevoelig voor het ontstaan van brand en creëren vaak overdruk. De inherente instabiliteit van chemische stoffen en andere stoffen, leiden allemaal tot een aanzienlijk risico op het ontstaan van brand. De expertise van FirePro op het gebied van brandpreventie, brandbeveiliging en branddetectiesystemen zorgen ervoor dat beginnende branden direct bij de bron bestreden worden. Ook de toepassing van een FirePro blusmiddel (condensed aerosol) in een opslagruimte van gevaarlijke stoffen (PGS-14 & 15) heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele blussystemen. Daarnaast zijn FirePro (Aerosol) blusmiddelen onschadelijk voor milieu, mens en apparatuur (niet corrosief).
IMG_20180711_104605426

FirePro brandpreventie in opslagruimtes

FirePro blussystemen zijn van RVS, robuust, betrouwbaar en zeer effectief. Ze eenvoudig te installeren, onderhouden en nemen minder ruimte in beslag ten opzichte van traditionele blussystemen. Het FirePro blussysteem kan zelfs in werking treden als standalone op externe locaties zonder de noodzaak van een externe voedingsbron. Een bijkomend voordeel is dat een FirePro blusinstallatie een vele malen betere investering is ten opzichte van traditionele blussystemen (blusgasinstallaties). Dit komt door het feit dat een FirePro blusinstallatie onderhoudsarm is en een levensduur heeft van minimaal 15 jaar! Daarnaast is het blusmiddel (condensed aerosol) absoluut niet schadelijk voor mens, milieu en apparatuur (niet corrosief). Al deze voordelen ten opzichte van traditionele blussystemen zorgen ervoor dat een blusinstallatie van FirePro de beste investering is om opslagruimtes met gevaarlijke stoffen te beveiligen.

FirePro producten in opslagruimte gevaarlijke stoffen

FP-1200
De FP-1200 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is geschikt voor technische ruimten. U kunt hierbij denken aan: technisch cv, containers, magazijn, archief, relaiskasten, transformatorhuizen etc.
FP-2000
De FP-2000 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is uitermate geschikt voor ruimte beveiliging. U kunt hierbij denken aan: server ruimten, winkels, magazijn, archief, machinekamer etc.
FP-3000
De FP-3000 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is uitermate geschikt voor ruimte beveiliging. U kunt hierbij denken aan: server ruimten, winkels, centrale controlekamers, archief, machinekamer etc.
FP-4200
FP-5700

Wilt u graag advies of brandbeveiliging op maat?