Brandbeveiliging voor Petrochemische industrie

Brandbeveiliging voor de petrochemische industrie

Brand en explosies zijn erkende risico’s welke kunnen ontstaan in de petrochemische industrie. Chemische processen zijn gevoelig voor branden en het ontstaan van overdruk. De aanwezigheid van ontstekingsbronnen in petrochemische industrie zoals, gaspitten, kookplaten en pyrofore stoffen kunnen een gevaar vormen bij het ontstaan van brand. De inherente instabiliteit van chemische stoffen en andere stoffen, leiden allemaal tot een aanzienlijk risico op het ontstaan van brand. De expertise van FirePro op het gebied van brandpreventie, brandbeveiliging en branddetectiesystemen zorgen ervoor dat beginnende branden direct bij de bron bestreden worden. Hiermee voorkomt u een langdurig productie verlies met de daarbij behorende financiële schade. Daarnaast is het FirePro blusmiddel (condensed aerosol) onschadelijke voor mens, milieu en apparatuur (niet corrosief).
gevaarlijke stoffen chemicalien

FirePro brandpreventie in de petrochemische industrie

FirePro blussystemen zijn van RVS, robuust, betrouwbaar en zeer effectief. Ze zijn eenvoudig te installeren, onderhouden en verminderen sterk het risico op verwondingen van aanwezig laboratoriumpersoneel bij het ontstaan van brand. FirePro beschermt kostbare apparatuur door het opsporen en bestrijden van brand in het beginstadium. Een bijkomend voordeel is dat een FirePro blusinstallatie een vele malen betere investering is ten opzichte van traditionele blussystemen. Dit komt door het feit dat een FirePro blusinstallatie onderhoudsarm is en een levensduur heeft van minimaal 15 jaar! Daarnaast is het blusmiddel (condensed aerosol) absoluut niet schadelijk voor mens, milieu en aanwezige apparatuur (niet corrosief). Al deze voordelen ten opzichte van traditionele blussystemen zorgen ervoor dat een blusinstallatie van FirePro de beste en meest duurzame investering is voor uw onderneming.

FirePro producten voor chemicaliën

FP-20
De FP-20 is het kleinste aerosol blussysteem. Ook dit type is uitermate geschikt voor bronbestrijding. U kunt hierbij denken aan: computers, telefooncentrales, kleine schakelkasten, mechanische machines, medische apparatuur of zelfs in pakjes welke worden verzonden.
FP-100
Het FP-100 aerosol blussysteem wordt geactiveerd door een elektrische impuls of door de warmte van de brand zelf. Dit middels de zogenoemde bulb actuator. Ook dit type is uitermate geschikt voor bronbestrijding. U kunt hierbij denken aan: servers, auto's vrachtwagen, bus, tram, relaiskasten, meterkasten etc.
FP-200
Het FP-200 aerosol blussysteem wordt geactiveerd door een elektrische impuls of door de warmte van de brand zelf. Dit middels de zogenoemde bulb actuator. Ook dit type is uitermate geschikt voor bronbestrijding. U kunt hierbij denken aan: transformatoren, computerkasten, kleine schakelkasten, mechanische machines, medische apparatuur en kleine motorcompartimenten waaronder: kasten, kluizen, meterkasten, besturingsunits etc.

Wilt u graag advies of brandbeveiliging op maat?