Brandbeveiliging voor Petrochemische industrie

Brandbeveiliging voor de petrochemische industrie

Het uitbreken van brand binnen een petrochemisch bedrijf kan grote gevolgen hebben. Niet alleen voor de medewerkers, maar ook voor het milieu en de omgeving. Giftige stoffen kunnen vrijkomen, waardoor de schade niet alleen binnen het bedrijf blijft, maar verder kan uitbreiden.

Tevens zijn chemische processen binnen de petrochemie gevoelig voor brand en het ontstaan van overdruk. Daarom is een directe aanpak bij de bron noodzakelijk om spoedig brand te bestrijden en de gevolgen hiervan minimaal te houden.

Door gebruik te maken van onze gecertificeerde condensed aerosol blusmiddelen en onze expertise kunt u zeker van zijn dat de schade minimaal blijft. Zeer belangrijk is dat, met onze brandbeveiligingssystemen het mogelijk is om brand te bestrijden zonder schade te veroorzaken aan mens, milieu en apparatuur. Hierdoor blijven ook de kosten laag.

gevaarlijke stoffen chemicalien

Onschadelijk voor mens, apparatuur en milieu

De brandblusinstallaties van FirePro zijn zeer effectief en minimaliseren de gevolgschade. Dit komt doordat het FirePro blusmiddel, condensed aërosol, niet corrosief is. Traditionele blussystemen maken namelijk gebruik van blusmiddelen als water, droge chemicaliën en koolstofdioxide (CO2). Deze brengen een groot veiligheidsrisico met zich mee en brengen grote schade toe.

Gemakkelijk en duurzame blussystemen

De roestvrijstalen blussystemen van FirePro zijn robuust, betrouwbaar en zeer effectief. Ze zijn eenvoudig te installeren en minimaliseren de nevenschade die kan ontstaan na een brand. Een bijkomend voordeel is dat een FirePro blusinstallatie een vele malen betere investering is ten opzichte van traditionele blussystemen. Onze blusinstallaties zijn namelijk onderhoudsarm en hebben een levensduur van minimaal 15 jaar.

FirePro blusinstallaties bewijzen steeds weer de beste keuze te zijn voor brandbeveiliging en schadebeperkingen voor bedrijven. Een blusinstallatie van FirePro is de meest duurzame investering om uw medewerkers, apparatuur en kostbare bezittingen te beschermen.

Slider Producten

FirePro producten voor chemicaliën

FP-20
De FP-20 is het kleinste aerosol blussysteem. Ook dit type is uitermate geschikt voor bronbestrijding. U kunt hierbij denken aan: computers, telefooncentrales, kleine schakelkasten, mechanische machines, medische apparatuur of zelfs in pakjes welke worden verzonden.
FP-100
Het FP-100 aerosol blussysteem wordt geactiveerd door een elektrische impuls of door de warmte van de brand zelf. Dit middels de zogenoemde bulb actuator. Ook dit type is uitermate geschikt voor bronbestrijding. U kunt hierbij denken aan: servers, auto's vrachtwagen, bus, tram, relaiskasten, meterkasten etc.
FP-200
Het FP-200 aerosol blussysteem wordt geactiveerd door een elektrische impuls of door de warmte van de brand zelf. Dit middels de zogenoemde bulb actuator. Ook dit type is uitermate geschikt voor bronbestrijding. U kunt hierbij denken aan: transformatoren, computerkasten, kleine schakelkasten, mechanische machines, medische apparatuur en kleine motorcompartimenten waaronder: kasten, kluizen, meterkasten, besturingsunits etc.

Wilt u graag advies of brandbeveiliging op maat?