Brandbeveiliging voor scheepvaart

Brandbeveiliging voor de maritieme sector

Zoals alle andere soorten transportmiddelen lopen vaartuigen ook risico op brand. Doordat dit soort transportmiddelen meestal afgezonderd op zee zijn, ligt het risico hoger. Het is dus belangrijk dat bij het uitbreken van brand op een vaartuig de brandblussystemen meteen in actie komen. Dit met zo min mogelijk nevenschade voor de bemanning, belangrijke apparatuur aan boord en het milieu.

Brandbeveiliging voor scheepvaart verschilt per soort vaartuig. Een vrachtschip vereist andere soort brandbeveilgingsmaatregelen dan een tanker of olieplatform. Door gebruik te maken van onze IMO gecertificeerde condensed aerosol blusmiddelen en onze expertise kunt u voorkomen dat uw vaartuig uitbrandt in geval van brand. De brandblusmiddelen van FirePro zijn licht van gewicht en nemen weinig ruimte in. Deze kunnen eenvoudig gemonteerd worden in motorcompartimenten, waardoor een beginnende brand direct bij de bron bestreden wordt.

binnenkant van een jact

Onschadelijk voor mens, milieu en apparatuur

De brandblusinstallaties van FirePro zijn zeer effectief en minimaliseren de gevolgschade. Dit komt doordat het FirePro blusmiddel, condensed aerosol, niet corrosief is. Traditionele blussystemen maken namelijk gebruik van blussmiddelen als water, droge chemicaliën en koolstofdioxide (CO2). Deze brengen een groot veiligheidsrisico met zich mee en brengen grote schade toe.

Gemakkelijk en duurzame blussystemen

De roestvrijstalen blussystemen van FirePro zijn robuust, betrouwbaar en zeer effectief. Ze zijn eenvoudig te installeren en minimaliseren de nevenschade die kan ontstaan na een brand. Een bijkomend voordeel is dat een FirePro blusinstallatie een vele malen betere investering is ten opzichte van traditionele blussystemen. Onze blusinstallaties zijn namelijk onderhoudsarm en hebben een levensduur van minimaal 15 jaar.

FirePro blusinstallaties bewijzen steeds weer de beste keuze te zijn voor brandbeveiliging en schadebeperkingen voor scheepvaart. Een blusinstallatie van FirePro is de meest duurzame investering om vaartuig, apparatuur en bemanning te beschermen.

Slider Producten

FirePro producten voor de maritieme sector

FP-20
De FP-20 is het kleinste aerosol blussysteem. Ook dit type is uitermate geschikt voor bronbestrijding. U kunt hierbij denken aan: computers, telefooncentrales, kleine schakelkasten, mechanische machines, medische apparatuur of zelfs in pakjes welke worden verzonden.
FP-80
De FP-80 is een aerosol brandblusser welke zowel elektrisch als door middel van thermocord kan worden geactiveerd. Ook dit type is uitermate geschikt voor bronbestrijding. U kunt hierbij denken aan: computerkasten, kleine schakelkasten, versterkers, theaterspeakers en kleine motorcompartimenten.
FP-500
Het FP-500 aerosol blussysteem wordt geactiveerd door een elektrische impuls of door de warmte van de brand zelf. Dit middels de zogenoemde bulb actuator. Dit type is uitermate geschikt voor brandbestrijding in kleine compartimeneten. U kunt hierbij denken aan: transformatoren, computerkasten, kleine schakelkasten, mechanische machines, medische apparatuur en kleine motorcompartimenten waaronder: boot, auto, bus, tram, trein, etc.

Wilt u graag advies of brandbeveiliging op maat?