Brandbeveiliging voor technische ruimtes

Brandbeveiliging voor technische ruimtes

Motor control centers (MCC) zijn het hart van elk bedrijf. Deze technische ruimtes bevatten transformatoren, schakelkasten en andere bedieningsapparatuur die een grote rol spelen in het aansturen van bedrijven.

Het ontstaan van brand in een technische ruimte van o.a fabrieken zal grote gevolgen hebben. Naast het volledig plat leggen van de productielijn, kan de schade die een brand binnen een technische ruimte aanricht, grote gevolgen hebben voor de administratieve werkzaamheden en bedrijfseigendommen.

FirePro biedt brandbeveiliging voor technische ruimtes die zeer geschikt is om branden direct te bestrijden. Door gebruik te maken van onze gecertificeerde condensed aerosol blusmiddelen en expertise blijft de schade minimaal. Zeer belangrijk is dat, met onze brandbeveiligingssystemen het mogelijk is om brand te bestrijden zonder schade te veroorzaken aan mens, milieu en apparatuur. Hierdoor blijven de kosten laag.

tech

Onschadelijk voor mens, apparatuur en milieu

De brandblusinstallaties van FirePro zijn zeer effectief en minimaliseren de gevolgschade. Dit komt doordat het FirePro blusmiddel, condensed aërosol, niet corrosief is. Traditionele blussystemen maken namelijk gebruik van blusmiddelen als water, droge chemicaliën en koolstofdioxide (CO2). Deze brengen een groot veiligheidsrisico met zich mee en brengen grote schade toe.

Gemakkelijk en duurzame blussystemen

De roestvrijstalen blussystemen van FirePro zijn robuust, betrouwbaar en zeer effectief. Ze zijn eenvoudig te installeren en minimaliseren de nevenschade die kan ontstaan na een brand. Een bijkomend voordeel is dat een FirePro blusinstallatie een vele malen betere investering is ten opzichte van traditionele blussystemen. Onze blusinstallaties zijn namelijk onderhoudsarm en hebben een levensduur van minimaal 15 jaar.

FirePro blusinstallaties bewijzen steeds weer de beste keuze te zijn voor brandbeveiliging en schadebeperkingen voor technische ruimtes. Een blusinstallatie van FirePro is de meest duurzame investering om MCC, technische ruimtes en andere belangrijke bedrijfseigendommen te beschermen.

Slider Producten

FirePro producten voor technische ruimtes

FP-200
Het FP-200 aerosol blussysteem wordt geactiveerd door een elektrische impuls of door de warmte van de brand zelf. Dit middels de zogenoemde bulb actuator. Ook dit type is uitermate geschikt voor bronbestrijding. U kunt hierbij denken aan: transformatoren, computerkasten, kleine schakelkasten, mechanische machines, medische apparatuur en kleine motorcompartimenten waaronder: auto, bus, tram, trein, etc.
FP-500
Het FP-500 aerosol blussysteem wordt geactiveerd door een elektrische impuls of door de warmte van de brand zelf. Dit middels de zogenoemde bulb actuator. Dit type is uitermate geschikt voor brandbestrijding in kleine compartimeneten. U kunt hierbij denken aan: transformatoren, computerkasten, kleine schakelkasten, mechanische machines, medische apparatuur en kleine motorcompartimenten waaronder: boot, auto, bus, tram, trein, etc.
FP-1200
De FP-1200 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is geschikt voor technische ruimten. U kunt hierbij denken aan: computerruimten, compressorruimten, mechanische machines, machineruimten, motorcompartimenten, etc.

Wilt u graag advies of brandbeveiliging op maat?