Brandbeveiliging in voertuigen

Brandbeveiliging in voertuigen

Voertuigen kunnen we niet meer uit ons dagelijkse leven denken. Auto’s, e-bikes en metro’s zijn allemaal voertuigen waar de maatschappij gebruik van maakt. Het enige probleem is dat al deze voertuigen risico lopen op brand. Doordat het voornamelijk gaat om het transport van mensen en goederen, dienen voertuigen brandveilig te zijn.

Brandbeveiliging voor voertuigen is één van de vele gebieden waarin FirePro excelleert. De bussen van Snellevliet zijn brandveilig door de gecertificeerde blusmiddelen van FirePro. Deze blusmiddelen zijn licht van gewicht en nemen weinig ruimte in. Hierdoor kunnen ze eenvoudig gemonteerd worden in motorcompartimenten, waardoor een beginnende brand direct bij de bron bestreden wordt.

Zeer belangrijk is dat, met onze brandbeveiligingssystemen, het mogelijk is om brand te bestrijden zonder schade te veroorzaken aan mens, milieu en apparatuur. Door gebruik te maken van onze gecertificeerde condensed aerosol blusmiddelen en onze expertise kunnen bedrijven voorkomen dat hun voertuigen volledig uitbranden in geval van brand.

bus waar firepro toepasselijk is

Onschadelijk voor voertuigen, passagiers en milieu

De brandblusinstallaties van FirePro zijn zeer effectief en minimaliseren de gevolgschade. Dit komt doordat het FirePro blusmiddel, condensed aërosol, niet corrosief is. Traditionele blussystemen maken namelijk gebruik van blusmiddelen als water, droge chemicaliën en koolstofdioxide (CO2). Deze brengen een groot veiligheidsrisico met zich mee en brengen grote schade toe.

Gemakkelijk en duurzame blussystemen

De roestvrijstalen blussystemen van FirePro zijn robuust, betrouwbaar en zeer effectief. Ze zijn eenvoudig te installeren en minimaliseren de nevenschade die kan ontstaan na een brand. Een bijkomend voordeel is dat een FirePro blusinstallatie een vele malen betere investering is ten opzichte van traditionele blussystemen. Onze blusinstallaties zijn namelijk onderhoudsarm en hebben een levensduur van minimaal 15 jaar.

FirePro blusinstallaties bewijzen steeds weer de beste keuze te zijn voor brandbeveiliging en schadebeperkingen in voertuigen. Een blusinstallatie van FirePro is de meest duurzame investering om uw voertuigen, passagiers en bestuurder te beschermen.

Slider Producten

FirePro producten voor voertuigen

FP-100
Het FP-100 aerosol blussysteem wordt geactiveerd door een elektrische impuls of door de warmte van de brand zelf. Dit middels de zogenoemde bulb actuator. Ook dit type is uitermate geschikt voor bronbestrijding. U kunt hierbij denken aan: servers, auto's vrachtwagen, bus, tram, relaiskasten, meterkasten etc.
FP-200
Het FP-200 aerosol blussysteem wordt geactiveerd door een elektrische impuls of door de warmte van de brand zelf. Dit middels de zogenoemde bulb actuator. Ook dit type is uitermate geschikt voor bronbestrijding. U kunt hierbij denken aan: transformatoren, computerkasten, kleine schakelkasten, mechanische machines, medische apparatuur en kleine motorcompartimenten waaronder: auto, bus, tram, trein, etc.
FP-500
Het FP-500 aerosol blussysteem wordt geactiveerd door een elektrische impuls of door de warmte van de brand zelf. Dit middels de zogenoemde bulb actuator. Dit type is uitermate geschikt voor brandbestrijding in kleine compartimeneten. U kunt hierbij denken aan: transformatoren, computerkasten, kleine schakelkasten, mechanische machines, medische apparatuur en kleine motorcompartimenten waaronder: boot, auto, bus, tram, trein, etc.

Wilt u graag advies of brandbeveiliging op maat?