Agrowin

Agrowin

Agrowin BV werd opgericht in 1989 uit de fusie van agrarische Unie Vulcan en Winterswijk. Sindsdien is gespecialiseerd in de marketing, consulting en de verkoop van bestrijdingsmiddelen, zaden, meststoffen en andere benodigdheden voor de land- en tuinbouw. Het bedrijf heeft een aantal ditributie magazijnen met gevaarlijke goederen die duidelijk fire bedreigingen.

logo van agrowin

Risico’s en gevolgen

De gevaarlijke stoffen en explosieve atmosferen verordeningen verlangen risico's door hun opslag binnen de perken te houden en de mogelijkheid bieden van bescherming in geval van voorzienbare incidenten. Het brandrisico verhoogd wanneer er ontstekingsbronnen zoals elektrische apparatuur die samen met menselijke fouten zijn de meest voorkomende oorzaken van brand. De brandbeveiliging zijn doelstellingen zijn een veilige evacuatie van personeel te beperken en product- en structurele schade.

De taak

Ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden van een betrouwbare branddetectie en snelle reactie brandblussysteem van opslag opslagplaatsen met brandbare materialen. Het systeem moet worden ontworpen volgens de voorschriften van PGS-15 voor de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen en worden effectief en efficiënt voor A, B, C, F klassen van brand als materiaal voor brandstof is gevarieerd. Het is ook belangrijk dat het systeem reageert snel, zodat uiteindelijk de minste verstoring van werkzaamheden wordt veroorzaakt door verlenging beperkt kosten nog verder.

Waarom FirePro?

PGS -15 opslagtanks van oudsher gebruikte foam systemen voor brandbeveiliging, aangezien deze systemen nog een aantal operationele en onderhoud uitdagingen, het zoeken naar een haalbaar alternatief werd ingeleid. De kenmerken weergegeven door FirePro technology systems volledig voldoen aan de PGS-15 normen. Onderwerpen zoals de geschiktheid voor explosieve omgevingen, erg efficiënt brandblus-functionaliteit, eenvoudig onderhoud en modulariteit waren doorslaggevende factoren bij het toepassen van deze technologie voor de behoeften die in dit bijzonder veeleisende industrie en toepassing.

Resultaten van de implementatie

Met geen leidingwerk installeren en uitgebreide Compliance met wet- en regelgeving de FirePro systeem is geïnstalleerd. Op dit moment beschermt gevaarlijke goederen tegen brand en zal proactief blust zonder enig onderpand schadelijke effecten op personen of bedrijven.