Gemeente Amsterdam

Gemeente Amsterdam

Nederland ligt bezaaid met historische en andere architectonisch belangrijke gebouwen, met name in de Amsterdamse Grachtengordel (Grachtengordel). Sommige van deze gebouwen worden commercieel als hotels en restaurants, terwijl anderen zijn gereserveerd als musea. De grachtenpanden dateren uit de Hollandse Gouden Eeuw in de 17e eeuw. Daarom Grachtengordel is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

gemeente amsterdam logo

Risico’s en gevolgen

Het brandgevaar bij deze toepassingen zijn veelal gerelateerd aan elektrische storingen veroorzaakt door zaken als draad rafels, losse verbindingen en diverse storingen. Wat meer is, deze historische gebouwen zijn die hoofdzakelijk met hout in de nabijheid van water. Hout en vuur gaan hand in hand en zelden in scenario’s, zijn ze niet beide hoofdrolspelers. Daarom eigenaren en de gemeente Amsterdam zijn waakzaam te beschermen deze monumenten in de geschiedenis van de brand en beperken van verspreiding naar naburige gebouwen en nog meer ellende

De taak

Ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden van een betrouwbare en efficiënte brandbestrijding systeem ter bescherming van de houten constructies. Het systeem moet kunnen opsporen en blussen van meerdere klassen van branden terwijl de resterende discreet en onopvallend. Ongeacht de eerste oorzaak van de brand is er een verscheidenheid aan materialen die ook kan ontbranden en dus afhankelijk van het stadium het systeem moet effectief voor A, B, C, F, klassen van brand waarbij structurele stijfheid, onderpand schadevergoeding en bovenal te maken zonder schadelijke bijproducten voor mens of milieu.

Waarom FirePro?

De lokalen’ oude houten constructies samen met andere bijzonderheden die een technische uitdaging. Het gewenste systeem moest worden modulair met buitengewoon weinig ruimte eisen alsmede ecologisch vriendelijk. Ook het hele systeem moest worden extreem licht te voorkomen overbelasting van de houten balken. Na lang onderzoek het project consultants, genomineerd FirePro omdat het voldeed aan alle vereisten en voorschriften. Wat meer is, de FirePro elegant design, lage uitstoot en bespoke unit-gevels voor het specifieke project werden toegevoegd aan bonussen voor zowel de architecten en conservators.

Resultaten van de implementatie

Met FirePro systemen op strategische locaties in de beschermde natuurgebieden, eigenaren van gebouwen en de stad Amsterdam kan gemoedsrust m.b.t. brand incidenten evenals de duurzaamheid en houdbaarheid van hun activa. En alles met een betrouwbare en milieuvriendelijke brandonderdrukkingssysteem dat vereist minimale onderhoudskosten.