Snelle Vliet

Snelle Vliet

SnelleVliet TOURINGCARS BV is een Europese coach productiebedrijf, gespecialiseerd in het vervoer van passagiers met een lichamelijke beperking, hetzij op een dagelijkse basis of bij speciale gelegenheden, tours en uitstapjes. SnelleVliet houdt de Kwaliteitscontrole Marque, het ISO 9001 certificaat en is ook het eerste bedrijf in Nederland het ISO 14001.

logo van het bedrijf snellevliet

Risico’s en gevolgen

De brand die in deze specifieke toepassing zijn elektrische storingen, het batterijcompartiment ontstekingen, crashes en natuurlijk menselijk falen. Bij een brand, elk type materiaal/brandstof kan verbranden. Het is daarom van vitaal belang dat het brandblussysteem is effectief tegen alle klassen van vuur en kan functioneren in een zo vroeg mogelijk stadium ter voorkoming van verdere schadelijke gevolgen voor de activa of het menselijk leven.

De taak

Om SnelleVliet de applicatie-specifieke nood aan extra kostbare tijd voor haar passagiers met een lichamelijke beperking in staat zijn het voertuig veilig in geval van brand. Voor het ontwerp, installatie en inbedrijfstelling van een robuuste, bespoke branddetectie en blussysteem met automatische inschakeling - internationaal aanvaarde regels en voorschriften vereisen dat een handmatige activering systeem voor de bestuurder moet eveneens worden verstrekt.

Waarom FirePro?

Modulariteit, doeltreffendheid, niet schadelijk zijn voor de passagiers, financiële levensvatbaarheid zowel op korte als op lange termijn (onderhoudsarm) werden kritische kenmerken. Het gemak van installatieprocedure (retrofit of nieuwe builds) en de ruimtebesparende en lichtgewicht parameters werden andere items op de lijst van doorslaggevende factoren in het selectieproces. En natuurlijk worden uitgelijnd met Euro 5 EEV milieunormen een brandblussysteem moest ook milieuvriendelijk.

Resultaten van de implementatie

SnelleVliet een bespoke, robuust en uiterst betrouwbare FirePro blussysteem geïnstalleerd op hun voertuigen, vertrouwen in het aanbieden en geruststellende al hun passagiers, vooral degene die fysiek uitgedaagd, een veiliger vervoer ervaring.