Blog

Brandbeveiliging stalbrand

Brandbeveiliging bij stalbranden

Helaas is er kort geleden wederom een grote brand uitgebroken in een stal. Veelvuldig ontstaan er grote branden in stallen. Deze schokkende cijfers publiceert stichting wakker dier al een aantal jaren. Bij deze stalbranden vallen er helaas ook heel veel slachtoffers. Alleen al dit jaar zijn er 15 branden geweest met slachtoffers, waarbij 101.000 dieren zijn omgekomen.

Oorzaak ontstaan stalbranden

Stallen hebben een heel hoog risico als het gaat om het ontstaan van brand in de agrarische sector. Doordat stallen veelal een stoffige omgeving zijn. Met de daarbij aanwezige mestgassen geeft een zeer hoog risico op het ontstaan van kortsluiting. Kortsluiting is dan ook de meest voorkomende oorzaak van stalbranden (bron: wakkerdier)

Voorkomen van stalbranden met een duurzaam blussysteem

Stalbranden zijn eenvoudig te voorkomen wanneer u gebruik maakt van een blusinstallatie van FirePro. Onze brandblussystemen zijn eenvoudig te installeren en zijn zeer onderhoudsarm. FirePro kan uitgerust worden als een standalone systeem, maar ook een complete blusinstallatie behoord tot de mogelijkheden.  Ons advies is om goede bronbrandbeveiliging toe te passen, voorbeelden hiervan zijn; schakelkasten, oplaadstation accu’s, meterkast, technische ruimtes etc. FirePro is het meest onderzochte en gecertificeerd blusmiddel (aerosol) ter wereld. Daarbij is een brandblussysteem van FirePro een zeer duurzame investering, dit komt door het feit dat er levensduur gegarandeerd wordt van minimaal 15 jaar!

FirePro is onschadelijk voor de mens, milieu, apparatuur en dieren

Zoals eerder vermeldt is FirePro het meest onderzochte en gecertificeerde blusmiddel ter wereld. Maar wist u ook al dat het blusmiddel condensed aerosol absoluut onschadelijk is voor de mens, milieu, apparatuur en dieren. U zult begrijpen dat het toepassen van FirePro ter voorkoming van stalbranden het blusmiddel is. De traditionele blusgassystemen zijn veelal zuurstof verlagend en wanneer in contact komend met brand komen er allerlei schadelijke stoffen vrij.

Alle voordelen op een rij

  • geen grote bouwkundige aanpassingen (wateropslag, opslag gasflessen etc)
  • gelijkwaardigs verklaring PEUTZ ten opzichte van bijvoorbeeld een sprinkler systeem
  • levensduur van minimaal 15 jaar
  • onderhoudsarm
  • zeer sterk in bronbrand beveiliging
  • geen leidingwerk
  • onschadelijk voor mens, milieu, apparatuur en dieren

Write a comment