Maritiem

De noodzaak van goede brandbeveiliging voor de maritieme sector

Voor de bemanning aan boord van een schip is vluchten meestal niet mogelijk. Hulpdiensten in de scheepvaart doen er veel langer over om ter plaatse te komen dan de hulpdiensten aan land. Daarom is een gecertificeerde blusinstallatie van groot belang.

FirePro heeft voor u de juiste gecertificeerde producten. Deze zijn allen conform de aanbevelingen van SOLAS , IMO en ES-TRIN 2019 CESNI toegelaten.
FirePro is toe te passen in zeer kleine ruimten tot zeer grote ruimten conform IMO. Brandbeveiliging bij de bron in bijvoorbeeld schakelkasten en/ of lessenaars wordt ook steeds vaker toegepast.

De FirePro blusinstallaties zijn bewezen als niet schadelijk voor mens, milieu en materialen. De levensduur van FirePro is 15 jaar daar waar de traditionele  blusinstallaties 10 jaar garanderen.
Al vele jaren worden schepen van klein tot groot beveiligd met FirePro aerosol blusinstallaties. Hieronder verstaan wij jachten, superjachten, sleepboten, werkboten, tankers, binnenvaart schepen, offshore schepen, vissersschepen, bruine vloot, en nog vele andere soorten schepen.

De reden dat klanten kiezen voor de systemen van FirePro is de compactheid, het lichte gewicht, de levensduur en de ruime ervaring die FirePro Benelux in deze markt heeft opgebouwd.
FirePro is dan ook tot op de dag van vandaag de enige aerosol leverancier die voorzien is van alle certificaten die benodigd zijn in deze markt.

Firepro 2000 x 450 px

Activeringssystemen

Wij hebben voor deze markt speciale activeringssystemen ontwikkeld. Voordat je een blusinstallatie kan en mag activeren in de scheepvaart moeten er een aantal voorbereidingen/ stappen worden gevolgd.
Dit activeringssysteem dat wij een AMAC panel noemen voldoet volledig aan de eisen/ stappen die gesteld worden volgens de IMO 1270. Het AMAC panel zorgt tevens voor een 24/7 bewaking over de stuurbekabeling en de activators in de aerosol blusunits.
Ook hebben wij voor de jachtbouw een FPX-103C panel. Dit panel voldoet tevens aan de eisen van de CE-richtlijnen

Hieronder treft u een voorbeeld van een AMAC panel geïnstalleerd op een beroepsvaartschip. En tevens treft u een voorbeeld aan van een FPX-103C panel geïnstalleerd op een jacht.

Firepro 2000 x 450 px (33)
Firepro 2000 x 450 px (34)

Onschadelijk voor mens, milieu en apparatuur

De brandblusinstallaties van FirePro zijn zeer effectief en minimaliseren de gevolgschade. Dit komt doordat het FirePro blusmiddel, condensed aerosol, niet corrosief is. Traditionele blussystemen maken namelijk gebruik van blussmiddelen als water, droge chemicaliën en koolstofdioxide (CO2). Deze brengen een groot veiligheidsrisico met zich mee en brengen grote schade toe.

Gemakkelijk en duurzame blussystemen

De roestvrijstalen blussystemen van FirePro zijn robuust, betrouwbaar en zeer effectief. Ze zijn eenvoudig te installeren en minimaliseren de nevenschade die kan ontstaan na een brand. Een bijkomend voordeel is dat een FirePro blusinstallatie een vele malen betere investering is ten opzichte van traditionele blussystemen. Onze blusinstallaties zijn namelijk onderhoudsarm en hebben een levensduur van minimaal 15 jaar.

FirePro blusinstallaties bewijzen steeds weer de beste keuze te zijn voor brandbeveiliging en schadebeperkingen voor scheepvaart. Een blusinstallatie van FirePro is de meest duurzame investering om vaartuig, apparatuur en bemanning te beschermen.

Firepro 2000 x 450 px (3)

Meer weten?

Wilt u meer weten over de technische installatie van een marine blussysteem bekijkt u dan hier Marine Manual.

De marine blusinstallaties van FirePro zijn gekeurd door de Inspectie Leefomgeving en Transport. Het blussysteem voldoet aan artikel 13.05 lid 9 van de ES-TRIN en heeft hiervoor ook een certificaat voor ontvangen.
Dit certificaat treft u hier aan.

Wilt u meer projectfoto’s zien dan verwijzen wij graag door naar onze pagina projecten en case studies via onderstaande button.

Voor meer informatie over de FirePro marine blussystemen of wilt een een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

  • Laurens Janszn. Costerstraat 13b 3261 LH Oud-Beijerland
  • info@shaggeorf7.sg-host.com
  • 0186 699600
Slider Producten

FirePro producten voor de maritieme sector

FP-20
De PF-20 is het kleinste aerosol blussysteem. Ook dit type is uitermate geschikt voor bronbestrijding. U kunt hierbij denken aan: computers, telefooncentrales, kleine schakelkasten, mechanische machines, medische apparatuur of zelfs in pakjes welke worden verzonden.
FP-80
De FP-80 is een aerosol brandblusser welke zowel elektrisch als door middel van thermocord kan worden geactiveerd. Ook dit type is uitermate geschikt voor bronbestrijding. U kunt hierbij denken aan: computerkasten, kleine schakelkasten, versterkers, theaterspeakers en kleine motorcompartimenten.
FP-500
Het FP-500 aerosol blussysteem wordt geactiveerd door een elektrische impuls of door de warmte van de brand zelf. Dit middels de zogenoemde bulb actuator. Dit type is uitermate geschikt voor brandbestrijding in kleine compartimeneten. U kunt hierbij denken aan: transformatoren, computerkasten, kleine schakelkasten, mechanische machines, medische apparatuur en kleine motorcompartimenten waaronder: boot, auto, bus, tram, trein, etc.