Blog

FirePro slaagt er wederom in een brand in een pallet vol Lithium-Ion batterijen te onderdrukken en beheersen!

Begin vorig jaar konden wij u al mededelen dat FirePro tot op heden het enige blusmiddel is, welke Lithium-Ion branden te onderdrukken en beheersen. Wij hebben dit ook vast laten leggen in een officiële declaratie en rapportage van KIWA.

Vanuit het bedrijfsleven kregen wij afgelopen jaar regelmatig de vraag of wij dit ook op een grotere schaal konden aantonen.

Sinds de laatste test van vorig jaar hebben wij niet stil gezeten. Wij hebben inmiddels vele maatwerk installaties opgeleverd waarbij Lithium-Ion brandbeveiliging is toegepast. De research en development afdeling van FirePro bezit inmiddels zoveel knowhow, dat wij durven te stellen dat wij absoluut de enige betrouwbare partner zijn omtrent brandbeveiliging van Lithium-Ion batterijen.

In opdracht van diverse partijen, waaronder een aantal fietsfabrikanten van e-bikes, brandweer en verzekeringsmaatschappijen hebben wij dit dan ook wederom aangetoond. 27 juni 2019 hebben wij deze demo/testdag gehad op het terrein van RelyOn Nutec op de Maasvlakte-Rotterdam.

FirePro heeft deze dag onder toezicht van een geaccrediteerde instelling t.w. KIWA aangetoond, dat wij absoluut Lithium-Ion branden kunnen onderdrukken en beheersen. Dit ook op grote schaal. Ook nu weer is dit door KIWA officieel erkend en vastgelegd.

De expertise die FirePro Benelux toepast voor het benaderen en ingrijpen bij een Lithium-Ion brand heeft ook deze test weer laten slagen.

Verdere informatie omtrent de brandgevaren bij Lithium-Ion batterijen is terug te vinden op onze website. U kunt ons ook te allen tijde bellen of mailen voor meer informatie of het plannen van een persoonlijk gesprek.

Klik op deze tekst om de test te bekijken

Write a comment