Blog

Brandbeveiliging 15 schakelkasten Lekker’nei

In februari 2019 heeft FirePro diverse blusunits geleverd met bulb activator aan Lekker’nei om hun schakelkasten te beveiligen. De reden voor de keuze is dat onze blusunits effectief beginnende branden bij de bron bestrijden en erger voorkomen. FirePro beveiligd al vele jaren een grote diversiteit aan industrieën, waaronder ook pluimveehouderijen. Wij merken dat er steeds vaker wordt gekozen voor een FirePro oplossing, daar deze vele voordelen biedt ten opzichte van de traditionele systemen.

Risico’s en gevolgen

Alle stallen in welke vorm dat ook, hebben een gemeenschappelijk goed dat ze heel brandbaar zijn. Zo is de kans in een kippenstal acht keer groter dan de kans op een woningbrand (bron wakkerdier). De aanwezige dieren produceren veel stof en ook de bodem van de stal is stofrijk. Kortsluiting is een gevaar dat op de loer ligt. Kortsluiting is de meest voorkomende oorzaak van stalbranden.

De taak

Het leveren van een betrouwbaar en snel reagerend blussysteem wat eenvoudig te installeren is. Noodzaak voor het beveiligen van de schakelkasten bij Lekker’nei was dat er voldaan werd aan een systeem dat effectief een beginnende brand bij de brand blust. Het blusmiddel van FirePro is daarbij ook aantoonbaar onschadelijk voor mens, milieu en dier, iets wat absoluut belangrijk is voor toepassing in de pluimveehouderij.

Waarom FirePro

FirePro is de partner die u de expertise en de middelen biedt voor het toepassen van bronbrandbeveiliging in de schakelkasten van stallen. FirePro bezit het meest onderzochte en gecertificeerde blusmiddel ter wereld. Het blussysteem zoals toegepast in de schakelkasten bij Lekker’nei is robuust, van roestvrij staal, eenvoudig te installeren en is onderhoudsvrij. Daarnaast heeft het blussysteem een levensduur van 15 jaar, dus is het een zeer duurzame investering voor Lekker’nei.

Write a comment